Sutlija je definitivno poslastica koja je obilježila naša djetinjstva.Obožavali smo kada nam mama pripremi,a sam miris obara sa nogu.
Tako mekano i ukusno,a jednostavno za pripremiti.Ukoliko ste zaboravili ili niste znali evo pravog načina da zapišete recept i obavezno pripremite sutlicu za sebe i podoricu.
Mi smo je ponovo pravili,ovaj put dodali malo kakaa i zaista uživali u starom receptu.
SASTOJCI:
1 čaša šećera
4 čaše mlijeka
malo limunove korice
1 čaša riže
1 vanilin šećer
4 čaše vode
malo kakaa
1 čaša šećera
4 čaše mlijeka
malo limunove korice
1 čaša riže
1 vanilin šećer
4 čaše vode
malo kakaa
NAČIN PRIPREME:
Skuhajte rižu na laganoj tepmeraturi i povremeno miješajte da se ne bi zalijepila.
Nakon što se skuha rižu isperite,te ulijte mlijeko,dodajte šećer,vanilin šećer i na kraju limunovu koricu.
Skuhajte rižu na laganoj tepmeraturi i povremeno miješajte da se ne bi zalijepila.
Nakon što se skuha rižu isperite,te ulijte mlijeko,dodajte šećer,vanilin šećer i na kraju limunovu koricu.
Kuhajte sve i miješajte na slabijoj vatri i na kraju dodajte rižu.
Kuhajte još kako bi smjesa ispala gusta ( onoliko koliko želite).
Po želji dodajt emalo cimeta.
To je to sutlija je gotova,rasporedite po zdjelicama i ostavite da s eohladi na sobnoj temperaturi.
Pospite sa malo kakaa i poslužite.
Kuhajte još kako bi smjesa ispala gusta ( onoliko koliko želite).
Po želji dodajt emalo cimeta.
To je to sutlija je gotova,rasporedite po zdjelicama i ostavite da s eohladi na sobnoj temperaturi.
Pospite sa malo kakaa i poslužite.