Jedan prelepa štrudla, mekana i sočna, za čas spremna.
Potrebno:
– 400 – 500 gr. brašna
– 2 jaja (jedno je za premazivanje)
– 1,5 dcl. mleka
– 20 gr. kvasca
– 100 gr. margarina
– 1 kašika šećera
– prstohvat soli
– 200 gr. nutele ili drugog krema a može i marmelada.
– 400 – 500 gr. brašna
– 2 jaja (jedno je za premazivanje)
– 1,5 dcl. mleka
– 20 gr. kvasca
– 100 gr. margarina
– 1 kašika šećera
– prstohvat soli
– 200 gr. nutele ili drugog krema a može i marmelada.
PRIPREMA:
Od ovih sastojaka zamesite testo, i ostavite samo 15 minuta da nadođe.
Potom ga razvucite na veliki krug i premažite nutelom.
Urolajte rolat i presecite po dužini.
Dobićete dva dela koja treba da ispreplićete.
Premažite jajetom i ovako ostavite da stoji oko 15 minuta dok se rerna zagreva na 200 stepeni.
Pecite dok ne porumeni, oko 25 minuta.
Odgore možete posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Izvor: serpica.net
Potom ga razvucite na veliki krug i premažite nutelom.
Urolajte rolat i presecite po dužini.
Dobićete dva dela koja treba da ispreplićete.
Premažite jajetom i ovako ostavite da stoji oko 15 minuta dok se rerna zagreva na 200 stepeni.
Pecite dok ne porumeni, oko 25 minuta.
Odgore možete posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Izvor: serpica.net