Sastojci
Pripremiti
350 – 400 g mješanog voća iz kompota (ocijeđenog) ili bilo kojeg svježeg voća
Tijesto
4 žlice griza
1 žličica praška za pecivo
120 g šećera
1 vanilin šećer
500 g svježeg sira
3 jaja
2 žlice soka od limuna
korica limuna
2 žlice soka od voća
130 g otopljenog i ohlađenog maslaca
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Ocijediti kompot i ostaviti 2 žlice soka za tijesto ili narezati svježe voće.
Sve nabrojane sastojke za tijesto redom staviti u zdjelu i umutiti u glatku smjesu (cca 15 sec.
2.
Namazati maslacem dno kalupa (promjera26 cm) uliti tijesto i poravnati. Na to rasporediti voće.
3.
Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 180°C i peći otprilike 55 minuta.
4.
Pažljivo skinuti obruč od kalupa i još vrući kolač posuti šećerom u prahu.
5.
Radila sam ga s nektarinama, koje su bile jako sočne, i dok sam ih rezala pustile su sok koji mi je trebao za tijesto.