SASTOJCI
za biskvit 1
6 jaja
6 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo
za biskvit 1
6 jaja
6 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo
za biskvit 2
6 jaja
5 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo
3 žlice čokolade u prahu
6 jaja
5 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo
3 žlice čokolade u prahu
za kreme
8 dl mlijeka
5 žlica šečera
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šečera
130g omekšanog maslaca
100g šečera u prahu
3 rebra otopljene čokolade
4 dl slatkog vrhnja
5 žlica kokosa
8 dl mlijeka
5 žlica šečera
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šečera
130g omekšanog maslaca
100g šečera u prahu
3 rebra otopljene čokolade
4 dl slatkog vrhnja
5 žlica kokosa
PRIPREMA
Za biskvite izmiksajte bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Dodajte jedno po jedno žumanjce. Lagano žicom umiješajte brašno i prašak za pecivo.Tako pecite 2 biskvita s time da u drugi biskvit dodajte i čokoladu. Pecite na 170°C pa čačkalicom probajte dali je pečeno. Otvarajte pećnicu što manje za vrijeme pečenja.
Za biskvite izmiksajte bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Dodajte jedno po jedno žumanjce. Lagano žicom umiješajte brašno i prašak za pecivo.Tako pecite 2 biskvita s time da u drugi biskvit dodajte i čokoladu. Pecite na 170°C pa čačkalicom probajte dali je pečeno. Otvarajte pećnicu što manje za vrijeme pečenja.
Za kremu razmutite puding sa malo mlijeka a ostatak stavite prokuhati. Kada provri dodajte umućeni
puding i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite u kupelji.
Pjenasto izradite maslac sa šečerom u prahu pa dodajte kuhanu kremu žlicu po žlicu.
puding i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite u kupelji.
Pjenasto izradite maslac sa šečerom u prahu pa dodajte kuhanu kremu žlicu po žlicu.
Slatko vrhnje izmiksajte i umiješajte u kremu. U 1/3 dodajte kokos a u ostalo otopljenu čokoladu!
Svaki biskvit preprežite popola pa slažite
svijetli biskvit
čoko krema
tamni biskvit
svijetla krema
tamni biskvit
čoko krema i završite
svijetli biskvit
Ukrasiti po želji 🙂
svijetli biskvit
čoko krema
tamni biskvit
svijetla krema
tamni biskvit
čoko krema i završite
svijetli biskvit
Ukrasiti po želji 🙂
Rezati oštrim nožem i dobro rashlađeno.
Izvor:https://www.coolinarika.com