Sastojci
1 kg miješanog mljevenog mesa
1 fant za kosani odrezak
sol, vegeta, papar, peršin
2 žlice krušnih mrvica
1 kg miješanog mljevenog mesa
1 fant za kosani odrezak
sol, vegeta, papar, peršin
2 žlice krušnih mrvica
za nadjev
7 kuhanih jaja
7 kuhanih jaja
Priprema
1.
Fant za kosani odrezak pripremimo prema uputi s vrećice te dodamo ostale začine (može i po vašoj želji naravno, sve ovisi o okusu kakav volite) i 2 žlice krušnih mrvica. Tome dodamo mljeveno meso i sve dobro izmješamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i posložimo na njega kuhana jaja.
2.
1.
Fant za kosani odrezak pripremimo prema uputi s vrećice te dodamo ostale začine (može i po vašoj želji naravno, sve ovisi o okusu kakav volite) i 2 žlice krušnih mrvica. Tome dodamo mljeveno meso i sve dobro izmješamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i posložimo na njega kuhana jaja.
2.
Pažljivo omotamo jaja sa mesom i pripazimo da nema “pukotina” da se kod pečenja nebi “rascvjetalo” 🙂
3.
Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.
4.
Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo štrucu, nožem razrežemo foliju i maknemo sa mesa te stavimo još na 20-ak minuta u pećnicu dok ne porumeni.
Posluživanje
Uz ovo ide sve: tjestenina, krumpir, riža, njoki, okruglice od kruha, mlinci,… neki umak i naravno salata
3.
Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.
4.
Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo štrucu, nožem razrežemo foliju i maknemo sa mesa te stavimo još na 20-ak minuta u pećnicu dok ne porumeni.
Posluživanje
Uz ovo ide sve: tjestenina, krumpir, riža, njoki, okruglice od kruha, mlinci,… neki umak i naravno salata