Sastojci
FIL:
2 jaja
160 gr margarina (maslac)
1 kafena kasika soli.
400 gr rendanog sira
½ kg seckanog spinata
TESTO:
1 kg brasna
1 kvasac
1 jaje
½ l mleka
3 manje kafene case ulja
2 supene kasike secera
1 supena kasika soli.
malo mleka
FIL:
2 jaja
160 gr margarina (maslac)
1 kafena kasika soli.
400 gr rendanog sira
½ kg seckanog spinata
TESTO:
1 kg brasna
1 kvasac
1 jaje
½ l mleka
3 manje kafene case ulja
2 supene kasike secera
1 supena kasika soli.
malo mleka
Način pripreme
FIL:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli.
Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.
FIL:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli.
Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.
TESTO
Zamesiti meko testo.
Podeliti na cetiri dela i od svakog razviti koru 40/25 cm.
Namazati filom, umotati rolat
Iseci kiflice debljine 1.5 cm.
Rediti u plehu na hartiji za pecenje kao na slici.
Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni .
VAZNO:
Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osushe.
Zamesiti meko testo.
Podeliti na cetiri dela i od svakog razviti koru 40/25 cm.
Namazati filom, umotati rolat
Iseci kiflice debljine 1.5 cm.
Rediti u plehu na hartiji za pecenje kao na slici.
Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni .
VAZNO:
Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osushe.