Sastojci:
250 gr putera
200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake
2 jaja
100 gr. kokosovog brasna
1 prasak za pecivo
450 gr. brasna
250 gr putera
200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake
2 jaja
100 gr. kokosovog brasna
1 prasak za pecivo
450 gr. brasna
Fil:
pola rebra putera (50 gr.)
2 kasike ulja
kokosovo brasno
Agda-Sirup:
600 gr. secera
650 ml. vode
pola rebra putera (50 gr.)
2 kasike ulja
kokosovo brasno
Agda-Sirup:
600 gr. secera
650 ml. vode
Priprema:
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa jajima.
Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.
Nemojte mutit mikserom nego zlicom ili viljuskom.
Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte
Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.
Ne previse tvrdo ali ni previse mekano.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa jajima.
Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.
Nemojte mutit mikserom nego zlicom ili viljuskom.
Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte
Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.
Ne previse tvrdo ali ni previse mekano.
Namazite uljem i zamotajte u vrecicu.
Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.
Otopite pola rebra putera (50 gr.) sa dvije kasike ulja.
Razvijeno tijesto poprskajte masnocom i pospite kokosovim brasnom.
Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.
Rasjecite izmedju dvije rolne, pa ih podjelite, a potom svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.
Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.
U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte i cetkicom namazite ruzice.
Pecite na 350F-180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.
Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi.
Gotove ruzice zalite agdom i ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu.
Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.
Otopite pola rebra putera (50 gr.) sa dvije kasike ulja.
Razvijeno tijesto poprskajte masnocom i pospite kokosovim brasnom.
Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.
Rasjecite izmedju dvije rolne, pa ih podjelite, a potom svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.
Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.
U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte i cetkicom namazite ruzice.
Pecite na 350F-180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.
Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi.
Gotove ruzice zalite agdom i ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu.