![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpgVExBFOjpJ2jTa7Zeeaq_iCe2oFRsOgNoYY4VjOysFzrGe95xi7sr7dbxL2orovAeP13ucDeW-KBVYZYnb6LbUER9ukhIvCt1I4tx_c5axgbwWGrrFvLOn89rMpH3y7G7_OzwdQqzlbm/s640/sirno-vocni-kolac-556ccc7f8d083d01e45716f3e6f52949_view_l.jpg)
Sastojci
Pripremiti
350 – 400 g mješanog voća iz kompota (ocijeđenog) ili bilo kojeg svježeg voća
Tijesto
4 žlice griza
1 žličica praška za pecivo
120 g šećera
1 vanilin šećer
500 g svježeg sira
3 jaja
2 žlice soka od limuna
korica limuna
2 žlice soka od voća
130 g otopljenog i ohlađenog maslaca
šećer u prahu za posipanje
Pripremiti
350 – 400 g mješanog voća iz kompota (ocijeđenog) ili bilo kojeg svježeg voća
Tijesto
4 žlice griza
1 žličica praška za pecivo
120 g šećera
1 vanilin šećer
500 g svježeg sira
3 jaja
2 žlice soka od limuna
korica limuna
2 žlice soka od voća
130 g otopljenog i ohlađenog maslaca
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Ocijediti kompot i ostaviti 2 žlice soka za tijesto ili narezati svježe voće.
Sve nabrojane sastojke za tijesto redom staviti u zdjelu i umutiti u glatku smjesu (cca 15 sec.
1.
Ocijediti kompot i ostaviti 2 žlice soka za tijesto ili narezati svježe voće.
Sve nabrojane sastojke za tijesto redom staviti u zdjelu i umutiti u glatku smjesu (cca 15 sec.
2.
Namazati maslacem dno kalupa (promjera26 cm) uliti tijesto i poravnati. Na to rasporediti voće.
3.
Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 180°C i peći otprilike 55 minuta.
4.
Pažljivo skinuti obruč od kalupa i još vrući kolač posuti šećerom u prahu.
Pažljivo skinuti obruč od kalupa i još vrući kolač posuti šećerom u prahu.
5.
Radila sam ga s nektarinama, koje su bile jako sočne, i dok sam ih rezala pustile su sok koji mi je trebao za tijesto.
Radila sam ga s nektarinama, koje su bile jako sočne, i dok sam ih rezala pustile su sok koji mi je trebao za tijesto.