Limun je idealno sredsrvo za oslobađenje od toksina. Aktivno pristupanje izbacivanju toksina iz organizma uz pomoć limuna je moguće samo ako ste uvjereni u normalan rad Vaših filtrirajućih organa – jetre i bubrega.
Ako su oni zagadeni, tada primjena metode čišćenja uz pomoć limuna može dovesti do suprotnih učinaka. Limunska kiselina koja se nalazi u limunovom plodu, aktivira u organizmu nakupljene toksine tijekom dugih godina. To će za jetru i bubrege biti vrlo teško. Toksini koji cirkuliraju u krvi se povećavaju na račun otapanja soli, nagomilavanja mokraće u krvi (podagra), taloga u žilama, zglobovima itd. Smanjite količinu otrova i toksina povećanjem unosa žitarica i povrća i odvojenom prehranom, i tada će biti više koristi od kralja južnog voća – limuna. Limunov sok i kora se predivno bore s procesima začepljenja u organizmu. U većini slučaja, limun aktivira sve pasivne naslage toksičnih materija koje nije moguće izbaciti ni na koji drugi način. Napitci od limuna će Vam pomoći da se izbavite od zagađenja, vrenja i zastoja u jetri.
>>Preporuka:Sreća je živjeti u čistom tijelu<<
Čišćenje žučne vrećice i paranhimotoznog tkiva jetre od kamenčića – najteža je i najodgovornija etapa. Svi znaju koliko muke bolesniku pričinjavaju napadi kamenca u žuči. Ljudi su primorani na tešku operaciju kojom često gube dio žučne vrećice, a ponekad i čitav organ. Pročišćivač prljave krvi, jetra, ostaje u prvobitnom stanju. Međutim, naturopatima i liječnicima odavno je poznata isprobana metoda prirodnog uklanjanja kamenca koju predlaže američki profesor N.V.Woker:
Tjedan dana prije čišćenja jetre treba se pridržavati
vegetarijanske dijete, a zatim tri dana piti živi jabučni sok koji dobro neutralizira i čisti organizam. Pod “živim sokom” se
podrazumijeva nekonzervirani sok, iscijeđen neposredno prije uporabe, od svježih jabuka. Pri tom, korištenje električnih sokovnika nije poželjno, zato što električna polja razaraju živu strukturu stanica, pa na taj način smanjuju korisnost dobivenog proizvoda.
>>Preporuka:Bez proćišćavanja nema izliječenja<<
Sok treba piti 3-6 puta dnevno po dvije čaše odjednom. Mogu se umiriti oni koji misle da neće izdržati tri dana dijete; svježe pripremljeni sok od jabuke je hrana koja je vrlo energetski i fermentski bogata, što odlično utažuje glad i daje rezervnu snagu za život. Trećeg dana pijte sok samo do 7 sati navečer, kada se, u suglasju s 24-satnim bioritmom, jetra počinje opuštati i sva zaliha energije može biti usmjerena na ozdravljenje. Prije čišćenja jetre, potrebno je dovesti u red crijeva, da bi toksini iz jetre izašli slobodno, da ne bi bili uzrok sekundarne intoksikacije crijeva.
Za postupak pripremite 200 g maslinovog ili suncokretovog ulja i 200 mg svježe iscijeđenog limunovog soka (za to će biti potrebno 3 limuna srednje veličine). Lezite u krevet na leđa, a na područje jetre stavite topli oblog. Ne preporučuje se
ustajanje za vrijeme postupka. Počev od 19 sati, na svakih 15 minuta pijte po 3 jušne žlice ulja i isto toliko limunovog soka. Ulje olakšava izlazak kamena, a limunov sok sprečava mučninu i mobilizira energiju organizma za pročišćavanje jetre. Zato nije dopušteno zamjenjivati ove komponente nečim drugim.
Isto tako, ne treba remetiti intervale uzimanja i količinu ulja soka, jer neko kamenje može ostati u žučnol vrećici i izazvati bolove nekoliko dana. Izbacivanje kamena obično počinje ujutro i traje tijekom čitavog dana, i duže. Da bi u potpunosti procijenili učinkovitost postupka, najbolje je isprazniti se u plastično ili željezno sito, nakon čega treba oprati stolicu pod jakim mlazom vode, izvaditi kamenčiće na papir i osušiti ih. Glavobolja, povraćanje i bol u očima su simptomi trovanja usljed izbačene žuči iz jetre.
>>Preporuka:Limun za zdravlje i ljepotu<<
Potrebno je već oko 23.00-23 30 početi sa stavljanjem klizmi što će olakšati izbacivanje kamena. Količina klizmi je 8-10 na dan. Svatko tko se odluči provesti postupak čišćenja jetre, čak i ako ne osjeti nikakav nemir u žučnoj vrećici i jetri, jednostavno će biti iznenađen količinom i raznolikošću otpada koji se godinama sakupljao. To je tvar koja podsjeća na čvrstu gumu, na imalin, masu “traka” u nijansama od zeleno-crvenih do boje rubina i kamenčići kolesterola. Sve to ukazuje na nasilje koje smo činili vlastitom organizmu, kao rezultat nepravilne prehrane, trovanja jetre alkoholom, dimljenom i prženom hranom, tortama!
Vrlo je važno pridržavati se režima mirovania stoga što ovaj postupak predstavlja veliki napor za organizam.Tijekom tjedna potrebno je čistiti se klizmama i pridržavati se lake vegetarijanske prehrane (kaša, voće, povrće, sokovi), jer će
crijeva izbacivati otpatke još 5-
dana. Tijekom prve godine ovaj postupak, kao i druge etape pročišćavanja organizma, potrebno je provoditi jednom u tri mjeseca, a zatim jednom godišnje. U njenu korist se možete brzo uvjeriti, usljed ugodnih osjećaja u području rebara s desne strane, a također i po boji lica i vrata koji su postali rumeni, oslobodivši se pigmentnih mrlja. Predloženo čišćenje izaberite u dane posta. Rezultati će biti odlični.
izvor:knjiga: Limun za zdravlje i ljepotu