Bezbroj ljudi na svijetu pati od nesanice i ima problema sa snom. Zbog brzog tempa života i loše ishrane nažalost to utječe i na kvalitetu sna. Poremećaj spavanj je vrlo otežavajuć i razoran, i to utiče na svaki element života.
Poremećaj spavanja može biti rezultat nekih bioloških elemenata, nezdrave ishrane, psihijatrijskih i fizičkih medicinskih stanja.
Ovo su stanja koja mogu dovesti do problema sa snom
Bolovi vratu i leđima
Anksioznost i depresija
Bolest štitnjače
Astma.
Alergijske reakcije.
Problemi sa želudcom i stomakom
Artritis.
Poremećaja spavanja može isto tako biti izazvan posebno jedinjenja i aktivnosti, kao što su alkohol, kofein, nikotin, ili u velikoj mjeri troše, posebno vruće hrane, prije zaspi. poremećaja spavanja utiče Uporna je način života i može podići opasnost od anksioznosti i hipertenzije.
Ovo su najtipičniji simptomi poremećaja spavanja
Stres i anksioznost.
Slabo pamćenje.
Slaba koncentracija
Povećan umor tokom dana.
Iritacije.
Umor.
Uporaba muškatnog oraha
On je izuzetno efikasan tretman kada su u pitanju poremećaju sna. Ovaj začin ima brojne zdravstvene prednosti, kao što je ključ za detoksikaciju organizma, pomaže probavu hrane, ublažava neugodnost, poboljšava imuni sistem, poboljšava zdravlje kože, i poboljšava protok krvi. Osim toga, on ima umjeren sedativ koji efikasno djeluje kada je u pitanju poremećaj spavanja.
Pomješajte jednostavno pola kašike mljevenog muškatnog orašćića u čašu tople vode. Konzumirati ovo 4-5 sati prije spavanja.
Izvor: infosavjetnik