![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtv2Cb1_OOenxmKsT6XKNv5tmgw7HI63iqukj3GZiUAxS-ujOd4C4hyphenhyphenxxJOhsbrF5urLLLdY9KTYmd_5OIJpg5CZSCoz4PS3D38Ql9KsW6u0GqBArL8dIggRGDeSQylwTKdsOBFnq1VBck/s400/Jednostavan+i+iznena%25C4%2591uju%25C4%2587e+ukusan+kola%25C4%258D%252C+sa+neobi%25C4%258Dnim+nadevom+koji+mu+daje+sve%25C5%25BEinu+Kakao+kola%25C4%258D.jpg)
SASTOJCI
4 žumanca
200 gr šećera
2 dl vode
1,5 dl ulja
200 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike kakao
4 belanceta umućena u čvrsti sneg
za premazivanje
4-5 kašika pekmeza od kajsija
2 dl kisele pavlake
4-5 kašika pekmeza od kajsija
2 dl kisele pavlake
za glazuru
60 gr čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika mleka
60 gr čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika mleka
PRIPREMA
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vodu i ulje i mikserom još malo promešati.
U umućena žumanca dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, promešati mikserom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vodu i ulje i mikserom još malo promešati.
U umućena žumanca dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, promešati mikserom.
U smesu pažljivo dodati sneg od belanaca, sjediniti, pa sve sipati u pleh dimenzija 40×30 cm , poravnati i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se ohladi.
Hladno prerezati na pola, pa jednu polovinu premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsija,
a preko toga namazati malo razmućenu kiselu pavlaku. Preklopiti drugim delom testa.
Odozgo sasvim tanko naneti 1 kašiku pakmeza od kajsija.
a preko toga namazati malo razmućenu kiselu pavlaku. Preklopiti drugim delom testa.
Odozgo sasvim tanko naneti 1 kašiku pakmeza od kajsija.
Glazuru pripremiti tako što će se čokolada, ulje i mleko rastopiti i dobro promešati da se dobije glatka i ujednacena masa. Preliti preko kolača.
POSLUZIVANJE
Ohlađen kolač seći na željene parčiće i služiti sa ili bez šlaga. Odličan je nedeljni kolač, a može u nekim situacijama da zameni tortu.
Ohlađen kolač seći na željene parčiće i služiti sa ili bez šlaga. Odličan je nedeljni kolač, a može u nekim situacijama da zameni tortu.
Izvor:http://www.coolinarika.com/