Sastojci

Tijesto

  •  7 jaja
  •  18 dkg šećera
  •  18 dkg mljevenih oraha
  •  10 dkg kakaa
  • _Čokladna krema_

  •  35 dkg čoklade za kuhanje

  •  3 dcl slatkog vrhnja
  •  1vrečica šlag fixa
  •  1 dcl mlijeka
  • _Čokoladna glazura_

  •  15 dkg čokolade za kuhanje
  •  1 dcl slatkog vrhnja
  •  1 žlica ulja

Priprema

Tijesto :
  1. Pečnicu na početku zagrijte na 180 C, pleh obložite masnim papirom za pečenje (pecite u manji pleh jer je tijesto i bez brašna i bez praška za pecivo , na taj čete način dobiti deblje tijesto jer ga morate prerezati na pola).
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjka. Najprije ulupati bijelenjke sa 5 dkg šećera u čvrsti snijeg. Zatim ulupati žumanjke sa preostalim šećerom u gustu masu. Dodamo kakao /(ja kakao otopim u malo vode ,dodala sam onako od prilike da mi postane kremasto, jer u orginalnom receptu piše da ga se doda suhog , a meni se činilo da bi to bilo malo pregusto i neznam kako bi razmazala biskvit kasnije jer još idu i mljeveni orasi), izmješati dobro kakao i zatim dodati lagano orahe i na kraju bjelanjak sve zajedno stopiti lagano u jednoličnu masu.
    Izliti u pleh i peči 20-25 min.
    Dobro ohladiti i prerezati na pola!!!!

  1. _Čokoladna krema_
  2. Mlijeko zakuhamo. Čokoladu otopim na paru, mlijeko prelijemo preko otopljene čoklade, izmiješamo u jednoličnu kremastu smjesu. Ohladimo!!!!
  3. Vrhnje kratko miksamo cca 2min, zatim u njega dodamo šlag fix i dalje miksamo da dobijemo jako čvrsti šlag. Kada je čoklada ohlađena dodamo je u šlag i miješamo dok ne dobijemo čokladnu kremu !

  1. _Čokoladna glazura_
    Slatko vrhnje zagrijemo i dodamo razlomljenu čokoladu i pustimo je da se otopi , dobro promiješamo dodamo žlicu ulja sjedinimo ulje sa glazurom i malo ohladimo!!!
  2. Filovanje
    Biskvit razrežemo na pola jedan veći dio kreme namažemo na biskvit, te pokrijemo drugim biskvitom kojeg namažemo sa ostatkom kreme! Glazuru malo ohladimo da se krema nebi rastopila kada je prelijemo….
  3. Po želji možete posuti krupno ribanom čokladom!!!


coolinarka.com