Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 zlica brasno
2 zlice kakaua
pola zlicice praska za pecivo
5 zlica secera (u seceru je bila mahuna vanilje)
Sastojci za kremu:
5 zlica brasno
2 zlice kakaua
pola zlicice praska za pecivo
5 zlica secera (u seceru je bila mahuna vanilje)
Sastojci za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
2 zlice meda
1 instant zelatine (ili slagfixa)
Priprema :
1. stucite bjelanjke
2. pomisajte brasno, prasak za pecivo i kakao
3. istucite zumanjke sa secerom, i polako dodajte mix brasna i kakaoa
4. dodajte 3-4 zlice bjelanka u smjesu, pomisajte
5. a onda smjesu dodajte u bjelanjke
6. stavite na skrovadu (dugu, ali malo uzu) pek papir, stavite tjesto i pecite na 180C oko 10tak minuta
7. kad se ispece skinite pek papir i pustite da se ohladi, prepolovite na dva djela
8. stucite vrhnje (budite uporni, za 5-6 minuta ce od vrhnja nastat slag, sa pravim vrhnjem to ide malo sporije nego sa biljnim i instant vrhnjima)
9. dodajte 2 zlice meda., pomisajte
10. dodajte zelatinu i smiksajte
11. ostavite 10 minuti vani da se malo stisne a onda opet smiksajte
12. namazite jednu koru, a drugom preklopite.
2 zlice meda
1 instant zelatine (ili slagfixa)
Priprema :
1. stucite bjelanjke
2. pomisajte brasno, prasak za pecivo i kakao
3. istucite zumanjke sa secerom, i polako dodajte mix brasna i kakaoa
4. dodajte 3-4 zlice bjelanka u smjesu, pomisajte
5. a onda smjesu dodajte u bjelanjke
6. stavite na skrovadu (dugu, ali malo uzu) pek papir, stavite tjesto i pecite na 180C oko 10tak minuta
7. kad se ispece skinite pek papir i pustite da se ohladi, prepolovite na dva djela
8. stucite vrhnje (budite uporni, za 5-6 minuta ce od vrhnja nastat slag, sa pravim vrhnjem to ide malo sporije nego sa biljnim i instant vrhnjima)
9. dodajte 2 zlice meda., pomisajte
10. dodajte zelatinu i smiksajte
11. ostavite 10 minuti vani da se malo stisne a onda opet smiksajte
12. namazite jednu koru, a drugom preklopite.