SASTOJCI
Biskvit
6 jaja
9 žlica šećera
9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
1 prašak za pecivo
1 valili šećer
6 jaja
9 žlica šećera
9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
1 prašak za pecivo
1 valili šećer
dodatak
150 g čokolade za kuhanje
250 g margarina
200 g višanja iz kompota
1 dl ruma (ili manje – po želji)
3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice
150 g čokolade za kuhanje
250 g margarina
200 g višanja iz kompota
1 dl ruma (ili manje – po želji)
3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice
glazura
100 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
200 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina – moj suprug je rekao: “jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao”).
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina – moj suprug je rekao: “jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao”).
U mikrovalnoj otopiti čokoladu i margarin , malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
Sve sastojke dobro izmješati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smjesa – nalik na blato.
Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smjesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u hladnjaku. Drugi dan odmotati – maknuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dvije rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.
Mogu se raditi i male kuglice.