Sastojci:
Rozen kore – 1 pakovanje
Jagode – 800 g
Šlag – 500 g
Kisela voda – 3 dl
Kisela pavlaka – 2 čaše
Prah šećer – 200 g
Za dekoraciju:
Šlag krem – 300 g
Kisela voda – 600 ml
Instructions:
Vrlo jednostavna tortica za pripremu a tako ukusna i zahvalna. Bez pečenja i veoma brzo bude gotova. Posebno umutiti šlag sa kiselom vodom a posebno kiselu pavlaku sa prah šećerom. Nakon toga sjediniti obe smese. Jagode očistiti i oprati a onda ih naseći na tanke kolutove. Postupak redjanja…Kora-šlag-kora-šlag-jagode…i tako redom dok se ne potroše svi sastojci. Ono što je bitno jeste to da posle redjanja jagoda, šlag ide u manjoj količini samo toliko da ih prekrije kako bi se kora preko zalepila. Završavate korom i preko ide umućeni šlag. Najbolje bi bilo da tortica odstoji preko noći kako bi kore lepo upile.Tortica je slatka, osvežavajuća ali je isto tako možete napraviti sa bilo kojim drugim voćem, recimo, malinama, kupinama, bananama…Uživajte.
Šlag – 500 g
Kisela voda – 3 dl
Kisela pavlaka – 2 čaše
Prah šećer – 200 g
Za dekoraciju:
Šlag krem – 300 g
Kisela voda – 600 ml
Instructions:
Vrlo jednostavna tortica za pripremu a tako ukusna i zahvalna. Bez pečenja i veoma brzo bude gotova. Posebno umutiti šlag sa kiselom vodom a posebno kiselu pavlaku sa prah šećerom. Nakon toga sjediniti obe smese. Jagode očistiti i oprati a onda ih naseći na tanke kolutove. Postupak redjanja…Kora-šlag-kora-šlag-jagode…i tako redom dok se ne potroše svi sastojci. Ono što je bitno jeste to da posle redjanja jagoda, šlag ide u manjoj količini samo toliko da ih prekrije kako bi se kora preko zalepila. Završavate korom i preko ide umućeni šlag. Najbolje bi bilo da tortica odstoji preko noći kako bi kore lepo upile.Tortica je slatka, osvežavajuća ali je isto tako možete napraviti sa bilo kojim drugim voćem, recimo, malinama, kupinama, bananama…Uživajte.