Savršeni burek,a recept smo dobili iz obližnje pekare.
SASTOJCI:
Za jufku:
950 grama brašna
650 ml vode
kašikica soli
Za fil:
1 kg mljevenog svježeg mesa
2 glavice luka
1 šolja kipuće vode
ulje,so i biber
Za jufku:
950 grama brašna
650 ml vode
kašikica soli
Za fil:
1 kg mljevenog svježeg mesa
2 glavice luka
1 šolja kipuće vode
ulje,so i biber
PRIPREMA:
U posudu pomiješati brašno i so,miješati pa postepeno dodavati vodi i mijesiti tijesto.
Nakon toga ostavite da miruje 20-tak minuta i podijelite tijesto na 4 jednake jufke.
Dobivene 4 jufke ponovo premijesite,malo raspljeskajte,pomastite i ostavite da stoji još 20 tak minuta.
U posudu istresite meso,dodajte sitno nasjeckani luk ,te začinite biberom i soli.
Na pobrašnjenoj podlozi razvijte jufke i oklagijom što više rastanjite.
Zatim prerežite na pola i punite krajeve smjesom od mesa,a zatim zamotajte.
Prebacite sve u predhodno nauljenu tepsiju,zagrijte rernu i pecite na 220°,odp 1 sat.
U posudu pomiješati brašno i so,miješati pa postepeno dodavati vodi i mijesiti tijesto.
Nakon toga ostavite da miruje 20-tak minuta i podijelite tijesto na 4 jednake jufke.
Dobivene 4 jufke ponovo premijesite,malo raspljeskajte,pomastite i ostavite da stoji još 20 tak minuta.
U posudu istresite meso,dodajte sitno nasjeckani luk ,te začinite biberom i soli.
Na pobrašnjenoj podlozi razvijte jufke i oklagijom što više rastanjite.
Zatim prerežite na pola i punite krajeve smjesom od mesa,a zatim zamotajte.
Prebacite sve u predhodno nauljenu tepsiju,zagrijte rernu i pecite na 220°,odp 1 sat.