Sastojci
500 gr. pileceg belog mesa
1 srednja glavica crnog luka
pola struka praziluka
1 kom. veca mrkva
1 zlicica Vegeta Natur Twist za piletinu
po ukusu sol i biber
1 zlivca Slatka paprika mljevena Podravka
300 ml. pire od rajcice
200 ml. vode
3-4 zlica kecap
po potrebi ulje
1 zlica suhi magdonos (persin)
300 ml. pire od rajcice
200 ml. vode
3-4 zlica kecap
po potrebi ulje
1 zlica suhi magdonos (persin)
Priprema
1.
Ocistite,operite luk,praziluk i mrkvu.Potom ga sitno iseckajte.
Meso operite,te ga iseckajte na kockcie.
2.
U serpu u kojoj ce te spremati,nalijte ulja kolko da pokrije dno.Kada se ulje zagreje,dodajte luk.Proprzite kratko,te dodajte praziluk te przite dok luk i praziluk omeksaju.Potom dodajte kockice mesa,proprzite kratko minut-dva te dodajte mrkvu.
3.
Promesajte,te dodajte vegetu,sol,magdonos (persin),biber i alevu papriku.Dodajte i pire od rajcice.Promesajte,pa na kraju dodajte vode.Namalite temperaturu na srednje te kuhajte poluotvoernim kapakom.
1.
Ocistite,operite luk,praziluk i mrkvu.Potom ga sitno iseckajte.
Meso operite,te ga iseckajte na kockcie.
2.
U serpu u kojoj ce te spremati,nalijte ulja kolko da pokrije dno.Kada se ulje zagreje,dodajte luk.Proprzite kratko,te dodajte praziluk te przite dok luk i praziluk omeksaju.Potom dodajte kockice mesa,proprzite kratko minut-dva te dodajte mrkvu.
3.
Promesajte,te dodajte vegetu,sol,magdonos (persin),biber i alevu papriku.Dodajte i pire od rajcice.Promesajte,pa na kraju dodajte vode.Namalite temperaturu na srednje te kuhajte poluotvoernim kapakom.
4.
Povremeno promesajte,ukolko ima potrebe dolevajte jos po malo vode oko 50 ml.kako ne bi vam zagorelo dok meso omeksa.
Na kraju dodajte kecap te dinstajte jos nekih 10-ak minuta,dok se gulas vino zgusne.
5.
Ostavite neka se prohladi,potom posluzite.Ja sam posluzila uz pire krompir.
Povremeno promesajte,ukolko ima potrebe dolevajte jos po malo vode oko 50 ml.kako ne bi vam zagorelo dok meso omeksa.
Na kraju dodajte kecap te dinstajte jos nekih 10-ak minuta,dok se gulas vino zgusne.
5.
Ostavite neka se prohladi,potom posluzite.Ja sam posluzila uz pire krompir.