Čak iako niste ljubitelj krompira, ovaj švedski specijalitet je toliko dobar da ćete ga zavoleti na prvi zalogaj. „Haselbak” krompir nastao je u istoimenom gradu u Švedskoj, a njegov fantastični ukus ubrzo je osvojio ceo svet.
Hrskavi „haselbak” krompir sa slaninicom i puterom
Reckav, spolja hrskav poput najboljeg pomfrita, ali se u ustima kao maslac.
Hrskavi „haselbak” krompir sa slaninicom i puterom
Reckav, spolja hrskav poput najboljeg pomfrita, ali se u ustima kao maslac.
Za ovaj gurmanluk biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 5 krompira
– 3 kašike putera
– 200 g fine slanine
– Krupna morska so
– Biber
– Bosiljak
– 5 krompira
– 3 kašike putera
– 200 g fine slanine
– Krupna morska so
– Biber
– Bosiljak
PRIPREMA:
Krompire najpre dobro operite, ogulite i isecite do 2/3, odnosno da donji deo ostane ceo. Za
detaljna uputstva bilo bi dobro do pogledate video tutorijal.
Maslac i slaninu isecite na sitne komade. Između svake kriške stavite po malo mesa i putera. Na kraju preko krompira sipajte ostatak otopljenog putera i pospite morskom solju i ostalim začinima.
Stavite krompite u pleh i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 45 minuta.
Maslac i slaninu isecite na sitne komade. Između svake kriške stavite po malo mesa i putera. Na kraju preko krompira sipajte ostatak otopljenog putera i pospite morskom solju i ostalim začinima.
Stavite krompite u pleh i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 45 minuta.