Odlicna sa posebne prilike |
SASTOJCI
2 paketa tosta
200gr kiselih krastavaca
2kom pasteta (Podravkine su najbolje)
3tegle majoneze
500ml pavlake
1 Philadelphia sir
500gr pileceg parizera / sunke
3 jaja
kopar
2 paketa tosta
200gr kiselih krastavaca
2kom pasteta (Podravkine su najbolje)
3tegle majoneze
500ml pavlake
1 Philadelphia sir
500gr pileceg parizera / sunke
3 jaja
kopar
PRIPREMA
Prvi fil:
Pomjesati sitno sjeckane kisele krastavce, pastetu, majonezu, pavlaku i kopar.
Pomjesati sitno sjeckane kisele krastavce, pastetu, majonezu, pavlaku i kopar.
Drugi fil:
Pomjesati mljeveni parizer/sunku, majonezu, kajmak i kopar.
Pomjesati mljeveni parizer/sunku, majonezu, kajmak i kopar.
Treci fil:
Pomjesati sir, kuhana jaja, majonezu, pavlaku i kopar.
Pomjesati sir, kuhana jaja, majonezu, pavlaku i kopar.
Napraviti temeljac od vode od krastavaca i obicne vode. Trecinu vode od krastavaca i ostalo voda.
Probajte da ne bude prekiselo.
Probajte da ne bude prekiselo.
U dublju tepsiju staviti prozirnu foliju uzduz i poprijeko. Zatim poredati tost tako da pokrije dno. Naravno tost se moze sjeci i “krojiti” ako se ne moze uklopiti. Zatim posuti krajeve napravljenim temeljcem. Namazati sa filom od parizera/sunke.
Sloziti drugi red tosta, ali na pola (kao cigle) u odnosu na donji sloj.
Opet posuti temeljcem i namazati sa filom od pastete.
Ponoviti red tosta, posuti temeljcem i filovati sa sirom i jajima.
Pokriti sa tostom i premazati odozgo tankim slojem majoneze. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frizideru preko noci.
Sloziti drugi red tosta, ali na pola (kao cigle) u odnosu na donji sloj.
Opet posuti temeljcem i namazati sa filom od pastete.
Ponoviti red tosta, posuti temeljcem i filovati sa sirom i jajima.
Pokriti sa tostom i premazati odozgo tankim slojem majoneze. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frizideru preko noci.
Sljedeci dan “izvrnuti tortu a tacnu za posluzivanje.
Premazati je cijelu mjesavinom sira, majoneze i pavlake.
Premazati je cijelu mjesavinom sira, majoneze i pavlake.
Dekoracija je vec stvar Vase maste i ukusa.
Posluživanje
Ista torta se moze praviti sa rakovima, samo umjesto parizera/sunke dodate kozice, rakove, skampe ili tunjevinu.
Ista torta se moze praviti sa rakovima, samo umjesto parizera/sunke dodate kozice, rakove, skampe ili tunjevinu.
Izvor: coolinarika.com