Kolač za sva vremena, jednostavan, pristupačan i vrlo ukusan. Može i kao cupcake ili mafini po izboru. Recept i fotografija su sa mog web sajta www.zakuvavanje.org i porodično proveren!
Sastojci 6 osoba
Jaja 2 kom
Šećer 10 kašika
Brašno 8 kašika
Kakao 2 kašike
Crna čokolada 50 gr
Jogurt 10-12 kašika
Ulje 8 kašika
Višnje 300 gr
Prašak za pecivo 1 prašak za pecivo Docela
Slatka pavlaka Slatkog vrhnja Dolcela 100 gr
Jaja 2 kom
Šećer 10 kašika
Brašno 8 kašika
Kakao 2 kašike
Crna čokolada 50 gr
Jogurt 10-12 kašika
Ulje 8 kašika
Višnje 300 gr
Prašak za pecivo 1 prašak za pecivo Docela
Slatka pavlaka Slatkog vrhnja Dolcela 100 gr
PRIPREMA:
Belanca umutiti i kad su skoro umućena dodavati šećer uz stalno mućenje mikserom.Smanjiti brzinu miksera i dodavati žumanca, brašno, prašak za pecivo, kakao,
jogurt i ulje. Kad se masa ujednači (gušća nego za palačinke – ako je potrebno dodati malo jogurta) sipati u papirne korpice za mafine do prve trećine. Zatim stavljati višnje ( da ne bi potonule u testo posuti višnje brašnom sa svih strana) i u svaku korpicu staviti 3-5 višanja. Preko višanja nasuti ostatak smese ali ne do vrha jer će mafini rasti pa da ne iscure preko ivice.
Peći u ugrejanoj rerni na 200C 15-20 minuta , zavisi od šporeta. Umutiti šlag ili slatku pavlaku i ukrasiti ohladjene mafine šlagom i višnjom. Izvanredan kolač!!
Posluživanje
Poslužiti ohladjene i uživanje počinje!
jogurt i ulje. Kad se masa ujednači (gušća nego za palačinke – ako je potrebno dodati malo jogurta) sipati u papirne korpice za mafine do prve trećine. Zatim stavljati višnje ( da ne bi potonule u testo posuti višnje brašnom sa svih strana) i u svaku korpicu staviti 3-5 višanja. Preko višanja nasuti ostatak smese ali ne do vrha jer će mafini rasti pa da ne iscure preko ivice.
Peći u ugrejanoj rerni na 200C 15-20 minuta , zavisi od šporeta. Umutiti šlag ili slatku pavlaku i ukrasiti ohladjene mafine šlagom i višnjom. Izvanredan kolač!!
Posluživanje
Poslužiti ohladjene i uživanje počinje!
www.zakuvavanje.org