Sastojci
Potrebno je
400 g pilećeg filea
100 g šunke
100 g kačkavalja
20-ak listova pancete
po potrebi ulje za prženje
Potrebno je
400 g pilećeg filea
100 g šunke
100 g kačkavalja
20-ak listova pancete
po potrebi ulje za prženje
Priprema
1.
Pileći file isjeći u šnicle i tučkom ih malo izlupati.
Šunku i kačkavalj izrendati i izmiješati. Pancetu isjeći što tanje, ili kupiti isječene u trakice.
2.
Na sredinu filea staviti izrendanu šunku i kačkavalj
3
i urolamo što čvršće
4.
Trakice pancete poslažemo jednu do druge, stavimo rolovanu piletinu
5.
i umotamo
6.
Tiganj premažemo sa malo ulja zagrijemo i stavljamo rolnice, prvo pečemo dio gdje se slanina završava
7.
Peče se sa svih strana na najjačoj temperaturi po 4 minute, smanjiti temperaturu i peći još 15-20 min
Služiti toplo uz omiljeni prilog i salatu po želji :))))
1.
Pileći file isjeći u šnicle i tučkom ih malo izlupati.
Šunku i kačkavalj izrendati i izmiješati. Pancetu isjeći što tanje, ili kupiti isječene u trakice.
2.
Na sredinu filea staviti izrendanu šunku i kačkavalj
3
i urolamo što čvršće
4.
Trakice pancete poslažemo jednu do druge, stavimo rolovanu piletinu
5.
i umotamo
6.
Tiganj premažemo sa malo ulja zagrijemo i stavljamo rolnice, prvo pečemo dio gdje se slanina završava
7.
Peče se sa svih strana na najjačoj temperaturi po 4 minute, smanjiti temperaturu i peći još 15-20 min
Služiti toplo uz omiljeni prilog i salatu po želji :))))
Autor : anestezija Łłß