SASTOJCI
za biskvit
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Preljev
1 dcl. čokoladnog mlijeka
Krema
1 l. mlijeka
6 kašika šećera
8 kašika gustina
200 gr. maslaca
Čoko krema
200 gr. čokolade za kuhanje
200 gr. nutele
0,5l. šlaga u tetrapaku
PRIPREMA
Biskvit dobijate tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer.
Dodjate im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo.
Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja ste umutili sa prstohvatom soli.
Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali.
Pustiti da se ohladi.
Kremu skuhati i u hladno dodati maslac.
Kremu namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji.
Izvor: tortekolaci.com