Sastojci
čaša od 200 ml.
3 jaja
1 čaša šečera
1/3 čaša mleka
1/2 čaša ulja
1 i 1/2 čaša brašna
2-3 žlice kakao
1 kesica pecilni prašak
1 vanilin šečer
Krema:
2 pudinga od vanilije ili od limuna
8 žlica šečera
1 l mlijeka
200 gr. mekani maslac
Za odozgo:
300 ml. slatko vrhnje
jagode ili trešnje ili borovnice za dekoraciju


Priprema
1.
Izmiksati pjenasto prvo bjelanca, onda dodati šečer dok se ne rastopi, dodati žumanjca, ulje, mlijeko i na kraju dodajte suhe sastojke i smanjite mikser na najniži stupanj i izmješajte.
2.
Izlijte kremu za kolač u prethodno nauljenu i pobrašnjenu tepsiju br.28.Pecite u prethodno zagrevenoj pečnici na 200 stepeni 20- 25 min.Obično se kolače peku oko 20 ali ovaj put mora malo više možete da napravite ljepe rupice.

3.
Ohladite kolać i ako imate onu spravicu za čiščenje i vađenje srednji deo od jabuka( ako nemate onda se snađite sa nekom čašicom) i napravite rupe .Tjesto koje ste izvadili vani izmrvite i trebat će vam kasnije.Polako podignite kolač i istresite od mrvica koje su vam ostale u rupama i na dnu tepsije.Pazite da vam se ne prelomi kolač na pola.
4.
Skuhajte puding,ohladite ga i umiksajte omekšali maslac ,zatim prvo napunite rupice a ostatak namažite preko kolača.Odozgo prekrijte sa mrvicama koje su ostale od rupa.Izmiksajte slatko vrhnje i prekrijte kolač sa vrećicom jer preko mrvica ga nećete moći namazati i ukrasite jagodama i stavite ga na 3 sata da se ohladi u frižider.
5.
Možete isto tako sa vrečicom samo da dekorirate.