Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
1 prašak za pecivo
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa
Za fil:
1 l varenike
3 kesice praška za puding od jagode
1 kesica šlag od jagode
5 kašika šećera
Za glazuru:
500 ml slatke pavlake
narendana čokolada
Priprema
1.
Priprema kore:
Jaja i šećer dobro umutiti mikserom. Zatim dodati brašno, pecivo i kakao. Sjediniti masu, peći na 100 stepeni oko 25 minuta.
2.
Dok se kora peče, kuvati fil tako što od 1l varenike odvojite 200ml i u to umiješate puding, šlag i šećer, a preostalu vareniku kuvate do ključanja. Kada provri dodate tu izmiješani puding, šlag i šećer i kuvate dok se ne zgusne.
3.
Kada se kora ispekla zaliti je sa 200ml varenike, i na vruću koru nanijeti vruć fil.
4.
Ostaviti da se ohladi ( ne u frižderu).
5.
Kada se kolač ohladio, ubutati slatku pavlaku i premazati kolač te dekorisati rendanom čokoladom.
izvor:www.coolinarika.com