SASTOJCI
podloga
300 gr mljevenog keksa
oko 2 dl čokoladnog mlijeka
1 vanilin šećer
bijela krema
300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 gr bijele čokolade
1/2 vrećice želatine fix
tamna krema
300 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
100 gr čokolade za kuhanje
1/2 vrećice želatine fix
dekoracija
200 ml vrhnja za šlag
malo čokolade ili čokoladnih mrvica
PRIPREMA
Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.
Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.Gotovu tortu rezati na parčad...i uživati u savršenom ukusu!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
izvor:www.coolinarika.com