1017645_1308337402515221_2276838720821487616_n

Sastojci
Smedji dio:
500 gr. mljevenog keksa(po zelji-petit,plazma,..)
125 gr. mljevenog secera
2 supene kasike kakao praha
2,5 dcl mlijeka (hladnog)
Bijeli dio:
250 gr. margarina
125 gr. mljevenog secera
150 gr. kokosovog brasna

Priprema
1.
Sjediniti sve sastojke za smedji dio(500 gr. mljevenog keksa, 125 gr. mljevenog secera, 2 supene kasike kakao praha),na suho rukom i dodati 2.5 dcl mlijeka.Dobro izraditi rukom, da se dobije jednolicna masa, bez grudvica.
2.
U drugoj posudi ,izraditi 250 gr. margarina, sa 125 gr.mljevenog secera(moze rukom ili mikserom-po zelji),i postepeno dodati 150 gr.kokosovog brasna.Kad se sve dobro sjedini, oba dijela i smedji i bijeli, ostaviti na kratko u zamrzivac-duboko hladjenje(da se ne lijepi ,radi lakseg oblikovanja).
3.
Na celofanu formirati rolat.Izmedju dva celofana prvo razvaljati oklagijom, smedji dio.Skinuti gornji celofan i na smedi dio staviti bijeli dio ,pokriti ponovo cistim celofanom, i razvaljati oklagijom bijeli dio preko smedjeg.Od ove mase formirati rolat, moze 1 vec ili 2 manja.Ja obicno urolam 2, jer su mi ljepsi-nisu siroki.
Posluživanje
Ostaviti u frizider na ravnu tacnu i pokriti aluminijskom folijom,da se ne susi.Tako se moze nekolkio dana zadrzati svjez u frizideru.


 http://www.coolinarika.com/