…nastale s ljubavlju za moju djevojcicu..neki dan dok je papala one
prave..rekla je: “mamice, mozes li mi to ti napraviti ali puuuno?” I evo..uz
malo razmisljanja, mjerenja, vaganja.. njena je zelja ispunjena, ona
presretna jer ima svoje milch schnitte. Za sve nase malene!!!!!!!
 
Sastojci
potrebno
5 jaja
5 zlica brasna
1 zlica vanil secera
2 velike pune zlice kakaa
na vrh noza prasak za pecivo
5 zlica secera
krema
250 ml vrhnja za slag
1 slagfix (ucvrscivac za slag)
2 velike zlice tekuceg meda
1 vanil secer ili limun secer


Priprema
1. Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i
mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano
mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano
mijesati dok smjesa bude jednolicna.
2. Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno
razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2
komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
3. Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati
biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i
razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze
peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu
kolicinu slaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
4. U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola
vrecice limun secera, pola vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno
zamjenjuje koricu ili aromu limuna.

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima