Prvi zapisi o cimeta su pronađeni u Kini i datum iz 2800 pne. To pokazuje da je ovaj začin je apsolutno jedan od najstarijih začina koji se koriste od strane ljudi.
Cimet se redovito koristi u smjese sa svježim đumbirom i kineske tradicionalne lekari koriste ovu moćna kombinacija za zarastanje prehlade i flu.3 IN 1 čisti KRV, snižava holesterol i sagoreva masti
Cimet je vrlo moćan u liječenju probavnih problema i na revitalizaciju živaca i krvi, zbog tiamina naći u svom sastavu.
Ako ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito, da piće i vidjeti efekte sami. Slijedite ove upute i pokušajte ovaj napitak čim možete.
Sastojci:
1 kašičice od naribanog đumbira
2 žlice. cimeta u prahu
1 žlica. meda
200 ml kipuće vode
3 žlice. soka od limuna
Upute:
Stavite cimet u velikom kup, zatim dodajte med, đumbir i kipuće vode. Na kraju dodati sok od limuna i pokriti mješavina s nekim poklopcem.
Ostavi ostati oko 30 minuta i popiti pola šolje prije odlaska u krevet. Pijte drugu polovinu ujutro na prazan želudac, prije konzumiranja bilo čega drugog.
Ne zaboravite da podijeliti sa svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, kao što možete pomoći nekome u nevolji