Sastojci:
Kora:
300 gr. petit keksa
100 gr. kosmo keksa
1 kasika nesquik-a
po potrebi mleko
Fil:
500 ml. mleka
4 zumanca
6 kasika secera
1 kesica vanil secera
6 kasika brasna
100-150 gr. secera
250 gr. margarina
100 gr. Menaž čokolade (ili bilo koja druga čokolada za kuhanje)
Dekoracija:
2 kesice slag krema od cokolade

Priprema:
1. Kora: Petit i Cosmo keks samleti, dodati im nesquik pa po potrebi dodavati po malo mleka da se dobije smesa pogodna za formiranje kore. U kalup za cheesecake od smese formirati koru.
2. Fil: Zumanca umutiti sa 6 kasika secera i vanil secerom, dodati brasno i malo mleka od ukupne kolicine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brasna. Ostatak mleka staviti sa 100 gr. secera da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 50 gr. iseckane Menaž čokolade (ili bilo koja druga čokolada za kuhanje).
3. U drugi deo dodati 50 gr. Menaž čokolade otopljene na pari.
4. Preko kore naneti fil sa seckanom cokoladom.
5. Preko njega naneti fil sa otopljenom cokoladom.
6. Slag krem umutiti prema uputstvu sa kesice i naneti na tortu. Ukrasiti po zelji.