Sastojci
Podloga
250 g čokoladnog keksa
120 g petit keksa
60 ml toplog mlijeka
60 g omekšanog putera
2 čajne kašike arome ruma

 Fil sa višnjama
300 g višanja iz kompota
1 Puding vanilija Dolcela
6 supenih kašika šećera
1 limun
25 g putera
Krema
400 ml slatke pavlake
200 g vajkrema
4 supene kašike ravno punjene šećera u prahu

Maxi puding okus vanilija
Priprema


1.
Samljeti oba keksa, dodati puter, rum, mlijeko pa umijesiti kompaktnu smjesu. Utisnuti u kalup promjera 26 cm i ostaviti u frižider.

***  Obruč kalupa sam stavila na pladanj za torte, dno kalupa nisam koristila kako bi se kolač lakše vadio.
2.
Procijediti višnje. Od dobivenog soka odvojiti nekoliko kašika pa pomiješati sa šećerom i pudingom, a ostatak staviti da prokuha. Ukuhati puding, kad je skuhano dodati višnje, naribanu limunovu koricu i puter. Toplo preliti preko podloge i opet vratiti u frižider da se ohladi.
3.
Čvrsto umutiti slatku pavlaku pa dodati vajkrem izrađen sa šećerom u prahu. Izmiješati i time premazati ohlađen kolač. Prije služenja dobro ohladiti.


izvor:www coolinarika.com