Sastojci 20 osoba
TIJESTO
8 kom Jaja
25 dkg šečera
25 dkg brašna glatkoh tip 550-Podravka
8 žlica vode
2 žlice kakaa
1 žličica sode bikarbone
KREMA
4 žlice gustina dolcela
125 ml vode
0,5 lit vrhnje za kuhanje
1 margarin ili maslac
20 dkg šečera u prahu
Priprema
1.
Razraditi sa mikserom žumanjce i šečer u glatku smjesu, potom dodati sve navedene sastojke i na kraj snjeg od bjeljanjaka.
2.
Izliti u veliki lim, preporučam na papiru za pečenje , peči na 180 15-20 min.
KREMA
4 žlice gustina dolcela
125 ml vode
0,5 lit vrhnje za kuhanje
1 margarin ili maslac
20 dkg šečera u prahu
Priprema
1.
Razraditi sa mikserom žumanjce i šečer u glatku smjesu, potom dodati sve navedene sastojke i na kraj snjeg od bjeljanjaka.
2.
Izliti u veliki lim, preporučam na papiru za pečenje , peči na 180 15-20 min.
3.
Kada se biskvit ohladi sa kalupom za šubarice ili sa što manjim bičerinom rezati krugove, te ih uzdužno prerezati na pola.
4.
Za kremu skuhati na laganoj vatri uz stalno mješanje vrhnje za kuhanje, vodu i gustin, svo vrijeme miješati sa pjenjačom.
5.
Kada se kreme ohladi u nju dodati razrađeni margarin sa šečerom.
6.
Povezati kremu.
Dva kruga povezati sa kremom, namazati okolo i uvaljati u kokos.
7.
Na vrh staviti čokoladnu glazuru od otopljene čokolade na pari sa uljem za sjaj.
izvor:www coolinarika.com
Kada se biskvit ohladi sa kalupom za šubarice ili sa što manjim bičerinom rezati krugove, te ih uzdužno prerezati na pola.
4.
Za kremu skuhati na laganoj vatri uz stalno mješanje vrhnje za kuhanje, vodu i gustin, svo vrijeme miješati sa pjenjačom.
5.
Kada se kreme ohladi u nju dodati razrađeni margarin sa šečerom.
6.
Povezati kremu.
Dva kruga povezati sa kremom, namazati okolo i uvaljati u kokos.
7.
Na vrh staviti čokoladnu glazuru od otopljene čokolade na pari sa uljem za sjaj.
izvor:www coolinarika.com