SASTOJCI
300 gr mljevenog plazma keksa
50 ml ruma
100 ml soka po želji
250 gr margarina za kreme
250 gr šećera u prahu;
200 gr čokolade za kuhanje
60 gr prženih mljevenih lješnjaka
50 gr kokosa + malo za posipanje
50 gr žele bombona
malo ulja za sjaj čokolade
PRIPREMA
Plazma keks preliti sa rumom i sokom.
U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu.
50 ml ruma
100 ml soka po želji
250 gr margarina za kreme
250 gr šećera u prahu;
200 gr čokolade za kuhanje
60 gr prženih mljevenih lješnjaka
50 gr kokosa + malo za posipanje
50 gr žele bombona
malo ulja za sjaj čokolade
PRIPREMA
Plazma keks preliti sa rumom i sokom.
U posebnoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu.
Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuhanje. 100 gr čokolade dodati u margarin, a 100 gr pomiješati sa malo ulja, pa ostaviti po strani za prelivanje kugli.
Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona.
Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne.
Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju...
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Margarinu i čokoladi dodati natopljenu plazmu, 60 gr mljevenih lješnjaka, 50 gr kokosa i 50 gr sjeckanih žele bombona.
Masu dobro izmiješati (najbolje mikserom) i ostaviti na kratko u frižider da se masa stegne.
Čvrstu masu oblikovati u kugle željene veličine, preliti ih čokoladom i posuti sa malo kokosa.
Prije služenja dobro ih ohladiti, a onda se prepustiti uživanju...
Izvor:http://www.coolinarika.com/