Za 10 do 12 porcija potrebno je:
380 g krem pavlake,
400 g čokolade za kuvanje,
2 jajeta,
420 g izmrvljenog plazma keksa,
90 g putera,
50 g smeđeg šećera,
250 g mini puslica,
80 g hrskave čokolade.
U šerpi zagrejte krem pavlaku do ključanja, pa umešajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Postepeno dodajte prethodno umućena jaja, neprestano mešajući. Potom sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Povremeno promešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umutite izmrvljeni keks sa rastopljenim puterom i šećerom, pa sipajte u kalup za kolač prečnika 20 cm, obložen masnim papirom. Poravnajte i pecite desetak minuta, izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i prelijte čokoladnim kremom u koji ste dodali oko 200 g puslica i komadiće hrskave čokolade. Poravnajte, pospite preostalim puslicama, prekrijte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Dvadeset minuta pre posluženja izvadite je iz frižidera.
2 jajeta,
420 g izmrvljenog plazma keksa,
90 g putera,
50 g smeđeg šećera,
250 g mini puslica,
80 g hrskave čokolade.
U šerpi zagrejte krem pavlaku do ključanja, pa umešajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Postepeno dodajte prethodno umućena jaja, neprestano mešajući. Potom sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Povremeno promešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umutite izmrvljeni keks sa rastopljenim puterom i šećerom, pa sipajte u kalup za kolač prečnika 20 cm, obložen masnim papirom. Poravnajte i pecite desetak minuta, izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i prelijte čokoladnim kremom u koji ste dodali oko 200 g puslica i komadiće hrskave čokolade. Poravnajte, pospite preostalim puslicama, prekrijte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Dvadeset minuta pre posluženja izvadite je iz frižidera.