POTREBNO JE:
ZA KORU: 6 jaja,
6 kašika šećera,
80 g maslaca,
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike čokolade u prahu,
100 g čokolade
ZA FIL:
1, 5 l mleka,
20 kašika šećera,
10 kašika gustina,
2 kašike brašna,
1 vanilin šećer,
200 g margarina,
200 g čokolade
ZA PRELIV:
ZA PRELIV:
300 ml vode,
200 g šećera,
2 vanilin šećera
ZA UKRAŠAVANJE:
ZA UKRAŠAVANJE:
500 g slatke pavlake,
50 g šećera u prahu,
50 g čokoladnih mrvica
PRIPREMA:
Umutite belanca, dodajte šećer i sve ostale sastojke, pa ispecite koru na 200 stepeni 20-25 minuta. Za preliv stavite vodu, šećer i vanilin šećer da provri, pa kuvajte još deset minuta i prelijte ohlađenu koru. Od navedenih sastojaka skuvajte fil i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i sve sjedinite mikserom. Koru premažite filom u tankom sloju. U ostatak fila zatim dodajte čokoladu i premažite preko belog fila. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte čokoladne mrvice i premažite ceo kolač. Stavite kolač na dva sata u zamrzivač da se stegne.
Umutite belanca, dodajte šećer i sve ostale sastojke, pa ispecite koru na 200 stepeni 20-25 minuta. Za preliv stavite vodu, šećer i vanilin šećer da provri, pa kuvajte još deset minuta i prelijte ohlađenu koru. Od navedenih sastojaka skuvajte fil i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin i sve sjedinite mikserom. Koru premažite filom u tankom sloju. U ostatak fila zatim dodajte čokoladu i premažite preko belog fila. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, dodajte čokoladne mrvice i premažite ceo kolač. Stavite kolač na dva sata u zamrzivač da se stegne.