Sastojci
Biskvit
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakao
8 kašika vrele vode
1 prašak za pecivo

Fil
1 l mlijeka
80 gr gustina
40 gr brašna
110 gr šećera
8 kašika nutelle
200 gr margarina
2 šlag kreme - vanilija
Priprema
1.

 Jaja i šećer mutiti mikserom najjačom brzinom dodajući kašiku po kašiku vrele vode.
Kada su pjenasto umućena dodavati postepeno i brašno prosijano sa kakaom i praškom za pecivo.
2.
Sipati u veći pleh, obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečeni biskvit, kada se ohladi, izvaditi i presjeći na tri dijela.

3.
Za fil, izmiješati brašno, gustin i šećer sa malo mlijeka, ostalo mlijeko staviti da kuva. Kada prokuha umiješati gustin, kuhati 2- 3 minute pa skinuti sa vatre. U toplo dodati nutellu pa ostaviti da se ohladi. Poklopiti ili prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica.
4.
Pjenasto umutiti maslac, dodavati hladan fil muteći mikserom srednjom brzinom, ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

5.
Kore ako želite poprskajte mlijekom ili čokoladnim mlijekom, ja nisam, filujte, ukrasite šlagom i ostaviti nekoliko sati u frižider prije služenja.