Ova je torta zacijelo jedna od popularnijih u mojoj obitelji. Često je pravimo i svaki put nas iznova oduševi.
SASTOJCI
12 osoba
300 g čokolade
200 g maslaca
4 žlice mlijeka
SASTOJCI
12 osoba
300 g čokolade
200 g maslaca
4 žlice mlijeka
180 g šećera
5 jaja
5 žlica brašna
PRIPREMA
Otopite čokoladu na pari i umješajte mlijeko u čokoladu.
Skinite zdjelu sa štednjaka i dodajte maslac u malim komadićima(da se brže otopi). Ostavite smjesu da se malo ohladi i zatim dodajte žumanjke jedan po jedan. Nakon toga dodajte brašno. I izrađene bjelanjke dodajte u smjesu.
Pecite tortu na 180°C 35 min. Ako se peče toliko torta će biti hrskavija izvana,a meka iznutra. Ako ne volite premekano pecite malo duže.
(Naravno kalup pobrašniti).
Dobar tek!
Posluživanje
Tortu po želji preliti sa čokoladom i posluživati prema ukusu.
http://www.coolinarika.com/
5 jaja
5 žlica brašna
PRIPREMA
Otopite čokoladu na pari i umješajte mlijeko u čokoladu.
Skinite zdjelu sa štednjaka i dodajte maslac u malim komadićima(da se brže otopi). Ostavite smjesu da se malo ohladi i zatim dodajte žumanjke jedan po jedan. Nakon toga dodajte brašno. I izrađene bjelanjke dodajte u smjesu.
Pecite tortu na 180°C 35 min. Ako se peče toliko torta će biti hrskavija izvana,a meka iznutra. Ako ne volite premekano pecite malo duže.
(Naravno kalup pobrašniti).
Dobar tek!
Posluživanje
Tortu po želji preliti sa čokoladom i posluživati prema ukusu.
http://www.coolinarika.com/