SASTOJCI
300 gr degestive keksa
160 gr maslaca
300 gr jagoda
Krema:
220 gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100 gr krem namaza
500 ml vrhnja za slag
2 čepa arome vanilije
1/2 kasike želatine
3 kasike hladne vode
ljesnjaka mljevenih
160 gr maslaca
300 gr jagoda
Krema:
220 gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100 gr krem namaza
500 ml vrhnja za slag
2 čepa arome vanilije
1/2 kasike želatine
3 kasike hladne vode
ljesnjaka mljevenih
PRIPREMA
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.
Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.
Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Želatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.
Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Posluživanje
U kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
Izvor. www.coolinarika.com
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.
Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.
Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Želatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.
Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Posluživanje
U kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
Izvor. www.coolinarika.com