SASTOJCI
473 gr tamne cokolade (60%kakaa ili vise)
80 gr kvalitetnog kakaa
177 gr maslaca
5 jaja
230 - 240 gr tamnog secera
1 zlicica mlevene kafe
1 zlica glatkog brasna
ZA GLAZURU
100 gr tamne cokolade preko 60 %
50 gr bele cokolade
PRIPREMA
80 gr kvalitetnog kakaa
177 gr maslaca
5 jaja
230 - 240 gr tamnog secera
1 zlicica mlevene kafe
1 zlica glatkog brasna
ZA GLAZURU
100 gr tamne cokolade preko 60 %
50 gr bele cokolade
PRIPREMA
Pripremiti i odmeriti sve potrebne sastojke.
Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
Pripremite kalup za torte ( 20 -22 cm ) pa obloziti dno papirom za pecenje a stjenke/stranice premazati maslacem.
Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
Pripremite kalup za torte ( 20 -22 cm ) pa obloziti dno papirom za pecenje a stjenke/stranice premazati maslacem.
Na pari ili laganoj vatri rastopiti zajedno maslac i cokoladu uz konstantno mesanje a kada se dobije jednolicna smesa, umesajte kaka u prahu i mlevenu kavu. Sjediniti smesu i ukoloniti sa vatre.
U medju vremenu u drugoj posudi pjenacom pomesajte jaja, secer i glatko brasno. Kada ste dobili pjenastu smesu, ulijte je u malo ohladjenu smesu od tamne cokolade i sjedinite pjenacom.
Dobijenu smesu istresite u vec pripremljen okrugli kalup za torte.
Pecite u pecnici odprilike 45 minuta na 175 stupnjeva.
Kada je kolac pecen trebao bi biti veoma socan iznutra.
Malo prohladjen kolac po vrhu u jednakom sloju premazati rastopljenom tamnom cokoladom. Napravite fisek od papira ( mozete se posluziti i zlicicom ), odsecite vrh da napravite mali otvor, sipajte istopljenu belu cokoladu, istiskujte je u tankom mlazu praveci koncentricne krugove.
Posluzite se duzim drvenim stapicem ( koristite nezasiljeni deo) i " crtajte zrake " polazeci jednom od centra ka spoljnoj ivici a drugi put od spoljne ivice ka centru.
Posluživanje
Posluzite je sa slagom i vocem.
http://www.coolinarika.com/
U medju vremenu u drugoj posudi pjenacom pomesajte jaja, secer i glatko brasno. Kada ste dobili pjenastu smesu, ulijte je u malo ohladjenu smesu od tamne cokolade i sjedinite pjenacom.
Dobijenu smesu istresite u vec pripremljen okrugli kalup za torte.
Pecite u pecnici odprilike 45 minuta na 175 stupnjeva.
Kada je kolac pecen trebao bi biti veoma socan iznutra.
Malo prohladjen kolac po vrhu u jednakom sloju premazati rastopljenom tamnom cokoladom. Napravite fisek od papira ( mozete se posluziti i zlicicom ), odsecite vrh da napravite mali otvor, sipajte istopljenu belu cokoladu, istiskujte je u tankom mlazu praveci koncentricne krugove.
Posluzite se duzim drvenim stapicem ( koristite nezasiljeni deo) i " crtajte zrake " polazeci jednom od centra ka spoljnoj ivici a drugi put od spoljne ivice ka centru.
Posluživanje
Posluzite je sa slagom i vocem.
http://www.coolinarika.com/