Prikaz jela
Biskvit:

6 jaja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 g brašna
1 prašak za pecivo
80 g maslaca, rastopiti
3 žlice čokolade u prahu
100 g naribane tamne čokolade

Krema:

1,5 L mlijeka
10 žlica gustina
2 žlice brašna
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca, sobne temperature
200 g mliječne čokolade

Sirup:

3 dl vode
200 g šećera
2 vanilin šećera

Najprije pripremite kremu jer se mora dobro ohladiti.

Priprema kreme

Stavite litru mlijeka u lonac i na laganoj vatri ga zagrijavajte. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke s ostatkom mlijeka. Dok pomiješate tako da nema grudica, dodajte u lonac sa, sada već toplim, mlijekom.

Miješajte neprestano kremu kuhajući na srednje jakoj vatri sve dok krema ne dobije željenu gustoću i dok ne prokuha.

Ostavite kremu sa strane da se ohladi.

Priprema biskvita

Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte i sve ostale sastojke te špatulicom (ili žlicom) lagano miješajte sve dok smjesa ne postane jednolična. Pripremite protvan tako da ga obložite masnim papirom za pečenje ili protvan nauljite i pobrašnite (ja sam radila drugu varijantu). Koristila sam najveći protvan koji ide u pećnicu, tako da mi kolač ima tanke slojeve svega, no svejedno je u kojem protvanu pećete kolač.

Ulijte smjesu za biskvit u protvan, zagladite i poravnajte te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C otprilike 20-25 minuta. Biskvit je pečen kada zabodete u sredinu čačkalicu i onda izađe van čista.

Pečeni biskvit stavite sa strane da se potpuno ohladi.

U međuvremenu pripremite sirup za prelijevanje biskvita: sve sastojke stavite u lonac i na laganu vatru tako da se šećer rastopi. Nije potrebno da sirup prokuha, bitno je samo da se šečer rastopi.

Vrućim sirupom prelijte ohlađeni biskvit. Možda će vam se činiti kako je sirupa previše, no vjerujte mi da će biskvit nakon par minuta upiti sav sirup. :)

U ohlađenu kremu dodajte maslac i izradite mikserom u jednu kompaktnu kremu. Polovicu kreme namažite ravnomjerno po biskvitu. U drugu polovicu kreme dodajte rastopljenu čokoladu i pomiješajte. Drugu polovicu kreme premažite ravnomjerno po porvoj polovici. Po kremi ravnomjerno premažite tučeno slatko vrhnje te dekorirajte naribanom bijelom čokoladom (ili bilo kako drugačije po vlastitoj želji).

Kolač stavite u hladnjak najmanje 4-6 sati prije rezanja i posluživanja, no bilo bi idealno da u hladnjaku odstoji preko noći.