Grčki sladoled
Sastojci

1,5 l mlijeka
20 dag šećera
4 paketića želatine
7 dcl slatkog vrhnja
1 paketić želatina fiksa
30 dag Domačica keksa mljevenih
30 dag Petit Beurre keksa mljvenih
20 dag čokolade naribane

Priprema

Od mlijeka oduzeti 3 dcl i u njemu namočiti želatinu. Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati, kad prokuha maknuti sa vatre. Želatinu kad nabubri zagrijati, ali ne smije prokuhati, pustiti da odstoji par minuta i umješati u toplo mlijeko.

Dobro ohaditi.

Istuči slatko vrhnje i pomješati sa ohlađenom želatinom, dodati želatina fiks.

Podjeliti u 3 ista dijela.

U 1.dio umješati mljevenu Domačicu.

U 2.dio umješati mljevene Petit Beurre kekse.

U 3.dio umješati naribanu čokoladu.

U kalup za torte veličine 28cm prvo namazati kremu sa Domačicom, preko nje kremu sa Petit Beurre keksima i na kraju kremu sa čokoladom.

Posipati sa naribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama za ukras.

Dobro ohladiti.

Prije posluživanja izvaditi iz kalupa.

(recepti na dlanu:)