Puding torta

750 ml mlijeka

3 kesice pudinga od ljesnjaka

250 gr  Mascarpone sira

50 gr secera u prahu

9 kasika secera

1 vanil secer

malo srzi svjeze vanilije (nije obavezno)

300 gr visanja iz teglice

1 kesica slag pjene i par komada keksa (pettit beure i sl.)

Priprema:

Puding skuhati kao sto inace kuhate. Izlijte ga u prigodni plasticni kalup za pudinge, stavite ga u frizider da se skoz ohladi. Mascarpone lagano umutite sa secerom i vanil secerom. Slag pjenu umutite po uputama sa vrecice, pa umjesajte u mascarpone. Dodajte svjezu vaniliju i iscjedene visnje, pa sve lagano izmjesajte.

Izvadite zdjelu s pudingom,pa preko pudinga premazite mascarpone s visnjama. Poslazite odozgo kekse i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da prenoci, pa sutra prevrnite torticu na tanjur i ukrasite po zelji.

Napomene: Posluziti uz kaficu, ukus je fantazija kao cherry-monte.

Prijatno Vam zelim!

(recepti na dlanu)