Stvarno ukus je predivan, sin je potamanio pola zvijezde odjednom.
SASTOJCI
450 gr. brašna + 50 gr.
180 ml. mlijeka
2 žumanjca
2 bjelanca se upotrebe za premaz
8 gr. suhi kvasac

30 gr. maslaca
70 gr. šečera
prstohvat soli
200 gr. čokoladni namaz Nutella
PRIPREMA
1.
Izvadite maslac iz frižidera da omekša .
Premjer kalupa za torte je 28 cm da znate, i peče se samo na podlozi od kalupa.
2.
U toplo mlijeko dodajte kvasac,1 žlicu brašna i malo šečera i ostavite 15 min da naraste.
3.
Zatim dodajte žumanjca i ostale sastojke i zamjesite glatko tijesto.Pokrijte plastičnu posudu krpom i ostavite da naraste 40 minuta.Pred sam kraj kad bude tijesto gotovo uključite pečnicu na 180 stepeni da se zagrije.
4.

Nutelu zajedno sa teglicom stavite u posudu sa vrelom vodom da se malo omekša.
5.
Na pobrašnjeni sto premjesite tijesto na kratko i oblikujte štrucu koju podjelite na 4 dijela.Prvi deo razvucite oklagijom na debeljini od 2-3 mm. i tijesto stavite na papir za pečenje.Zatim sa dnom od modela za tortu ili tepsije pritsnite da označite krug na tijesto.
6.
Nutellu namažite na označeni krug.Zatim razvucite i ostala 3 tijesta i stavite odozgo drugo tijesto,opet označite modelom i namažite nutelom , isto napravite i sa trećim tijestom koje namažete nutelom na označeni krug, i završite sa pokrivanjem zadnjeg…četvrtog tijesta.Zatim odrežite višak tijesta oko velkog kruga.
7.
Zatim na sredinu pritisnite lagano sa jednom čašom da se ocrta krugič do kojeg možete rezati trouglove.Tijesto zajedno sa papirom za pečenje prebacite na dno modela .
8.
Zatim nožem odrežite crte do krugića na četvrtine, zatim svaka četvrtina na pola, i onda svaka osmina još na dva dijela,da dobijete 16 trouglova.
9.
Zatim uhvatite u svakoj ruci po jedan trougao i istovrijemeno ih oba okrenite u suprotnom pravcu prema vani dva puta i sastavite krajeve centra zajedno i pritisnite prstima da vam se ne dignu kod pečenja.Isto napravite sa svim trouglovima.A onda vanjske špicove od trouglova…podvucite ih malo odozdo za da dobiju okruglu formu kao na slici.
10.
Premažite sa bjelancetom i ostavite da odstoji jedno 15 min .
11.
Pecite 20 min na 180 stepeni.Prvih 10 minuta pecite na drugi nivo rešetke u pečnici , a zatim dignite na srednjoj rešetci  još 10 min .
Dobar tek !!!
12.

Posluživanje

Iznenađena sam bila koliko je kruhić mekan i kad ga uhvatiš i kidaš rukama i jednostavno se topi u ustima.
http://www.coolinarika.com/