vv


Kupaonica je svačije najmanje omiljeno mjesto za čišćenje. To se uvijek smatra da je najprljaviji dio kuće, a vi se osjećate kao da morate ribati i ribati sa svim vrstama kemikalija da uništi sve klice i bakterije. Ali istina je da svaka kupaonica može ostati blistava čista ako se sve čisti nakon sebe, a kada je u pitanju čišćenje proljeće imamo samo savršeno rješenje za vas.

Jeste li se ikad pitali što je u tim kemijskim WC školjka za čišćenje?
Kemikalije, toksina, a neki više kemikalija. Gotovo svaka komercijalno prodaje čišći izbjeljivač, a studije pokazuju da izbjeljivač može oštetiti pluća. Vi sigurno ne bi to željeli ni blizu svoje obitelji! Klor bjelila pomiješana s bilo kakvom kiselinom može stvoriti otrovni plin, što može biti smrtonosno. On također može iritirati kožu i dišni sustav, te oštetiti bilo što dolazi u kontakt.
Sredstva za čišćenje sadrže oko 10-50% solne kiseline, koji je povezan s oštećenjem bubrega i dišnih problema ako se udiše. Mirisi mnoge tvrtke koriste, s druge strane, može izazvati alergijske reakcije, glavobolje i dug popis drugih problema.

Prirodna rješenja
Nakon opsežnog kopanja oko koje smo našli savršeno prirodno rješenje za WC , a nakon što je pokušao to obećajemo da ćete izbaciti sve svoje kemijska sredstva za čišćenje u smeće!

Evo što vam je potrebno:
Sastojci
½ šoljice sode bikarbone
½ šoljice limunske kiseline
½ šoljice kukuruznog škroba
voda u sprej bocu

Veličina galon
25 kapi eteričnih ulja – vaš izbor, ali ja preporučujem limuna ili naranče po svojim svojstvima za čišćenje, plus još dva za lijep miris.
Pribor:
kalup po izboru (kolač konzerve su izvrsni)

Priprema:
Ulijte sve sastojke osim eteričnih ulja u posudu i protresite. Otvorite vrećicu i Pošpricajte 2-3 puta s bocom vode unutra, ponovno zatvorite vrećicu i mijesiti. Ponovite ovaj korak 5-7 puta i ako je torba dobiva proširio pustiti zrak. Trebate tijesto nalik teksturu tako ga stisnuti sa svojim rukama, a ako ostane kao da je vaš toalet bomba je spremna. Dodajte eterična ulja po svom izboru i mijesiti smjesu nešto više.

Prebacite smjesu u kolač konzerve, spakirati ih čvrsto i ostaviti da se osuši na zraku na dva dana. Uzmi ih iz kolač kalupa i ostaviti da se osuši na zraku za dva ili više dana. Pohraniti ih daleko i odvesti ih kad god je potrebno očistiti WC.
To je još lakše koristiti te kolač WC bombe, samo ih ispustite u svom posudu i pričekajte dok se šumeća zaustavi. Četka sa strane malo i rumenilo. Zaštitite svoje okruženje i svoju obitelj s ovim jednostavanim trikom!