SASTOJCI
Za kore:
• 2 x 5 belanaca
• 2 x 10 kasika secera
• 2 x 1 kasika limunovog soka
• 2 x 3 kasike prezle


 Za fil 1:
• 10 zumanaca
• 10 kasika secera

Za fil 2:
• 5 kasika gustina ili brasna
• 1l mleka
• 2 kesice vanil secera
• 250gr maslaca


 I jos:
• 200gr mlevenog plazma keksa (ili po zelji)
• 1/2kg slag krema (belog)
• oko 6 dl kisele vode
PRIPREMA
1. Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h.
Ponoviti jos jednom za drugu koru.
2. Za fil 1 - 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.
3. Za fil 2 - Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se prohladi dodati umucen maslac.
4. Sastaviti filove i dodati mleveni plazma ili bevitu ili neki keks koji volite.
5. Slag krem umutiti sa kiselom vodom.
6. Slagati tortu: kora - krem - slag - kora - krem - slag.

Izvor: www.coolinarika.com/