SASTOJCI
300 gr degestive keksa
160 gr maslaca
300 gr jagoda


Krema:
220 gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100 gr krem namaza
500 ml vrhnja za slag
2 čepa arome vanilije
1/2 kasike želatine
3 kasike hladne vode
ljesnjaka mljevenih
PRIPREMA
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.

Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.

Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.

Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.

Želatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.

Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Posluživanje

U kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.

Izvor. www.coolinarika.com