Sastojci

Za biskvit

-3 jaja
-125g šećera
-125g pšeničnog oštrog brašna
-100ml ulja
-100ml mlijeka
-2 vanilin šećer
-1 pecilni prašek

Prvi fil

-1 puding okus banane
-2-3 zrele banane
-450ml vode
-4 žlice šećera
-ekstrakt banane
-sok od pola limuna

Drugi fil

-400g bijele čkolade
-200ml vrhnja za kuhanje
-250g sira Mascarpone

Priprema

Bjelanaca malo posolite pa umutite u čvrst snijeg. Posebno izmiješajte žumanca i šećere. Dodajte mljijeko, ulje  prosijano brašno s pecilnim praškom i na kraju  ručno umješajte tučeni bjelanjak. Pecite biskvit   u ugrijanoj pećnici na 180 C oko 20 minuta. Provjerite čačkalicom . Kad se biskvit ohladi  posložote na njega  narezane banane koje ste pokapali sokom od limuna da ne izgube boju.

Puding okus banana skuhajte u 450 ml vode u koju ste dodali par kapi arome banana.Kuhajte  kao i uobičajno prema uputama na vrećici. Prelite preko banana. Pustite da se ohladi pa smjestite u frižider. Čokoladu isjeckajte. Vrhnje stavite da se ugrije ali ne i da  zakuha pa prelijte preko isjeckane čokolade. Miješajte dok god se smjesa ne ujednači. Ohladite na sobnu temperaturu.

Kad se ohladilo umutite mikserom dok se ne poveća volumen i ne postane pjenasto. Nakraju dodajte mascarpone sir i sve dobro sjedinite. Kremu premažite preko kolača i stavite u frižider na par sati.

Posluživanje

Dobro  rashlađeno poslužitie. Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com