Sastojci

- 500 gr kora za pitu
- oko 650 gr svježeg sira
- 1 jaje
- 4 kašike kiselog vrjnja
- po ukusu soli

Za premazivanje kora:

- 1 jaje
- 4 kašike ulja
- 4 kašike jogurta
- malo soli

Priprema

Sjediniti svježi sir, umućeno jaje i kiselo vrhnje, pa posoliti, po ukusu!Posebno umutiti sastojke za premazivanje kora. Na radnu plohu staviti kore za pitu, pa prerezati po sredini. Jedan list premazati smjesom za premazivanje, pa poklopiti drugom korom. Na jedan kraj staviti 2 kašike fila!

Preklopiti strane, tako da fil ne izađe van, pa zarolati. Na isti način pripremiti ostale kore! Rolnice redati u uljem premazan pleh. Premazati rolnice sa malo ulja. Peči u pečnici zagrijanoj na 200 C. Pečene ostaviti kratko, prekrivene! Poslužiti tople!

Posluživanje:

Poslužiti tople, uz kiselo vrhnje, jogurt, salatu..

Preuzeto sa: receptizasvakidan.info