Danas sam se potrudila i pronašla recept i isprobala ga. I mogu reći da su predivni, i topli i hladni, uz čašu hladnog mlijeka ili šalicu toplog čaja.
Sastojci
Tijesto
3 jaja
226 g margarina za kolače
300 g šećera
1 žlica meda
1 vanilin šećer
420 g mekog brašna
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
270 g sitno nasjeckane čokolade
Priprema
1.
Pjenasto izmiksajte razmekšani margarin, dodajte šećer, vanilin šećer i med, jedno po jedno jaje.
2.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu te dodajte prvoj smjesi.
3.
Ubacite komadiće čokolade i još neko vrijeme miješajte.
4.
Preko tepsije stavite papir za pečenje i sa dvije žličice stavljajte smjesu u malim hrpicama.
5.
Peći 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Posluživanje
Najbolje je koristiti neku slađu čokoladu, ili kakaovu ploču umjesto gorke crne čokolade.
Tijesto
3 jaja
226 g margarina za kolače
300 g šećera
1 žlica meda
1 vanilin šećer
420 g mekog brašna
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
270 g sitno nasjeckane čokolade
Priprema
1.
Pjenasto izmiksajte razmekšani margarin, dodajte šećer, vanilin šećer i med, jedno po jedno jaje.
2.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu te dodajte prvoj smjesi.
3.
Ubacite komadiće čokolade i još neko vrijeme miješajte.
4.
Preko tepsije stavite papir za pečenje i sa dvije žličice stavljajte smjesu u malim hrpicama.
5.
Peći 10 do 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Posluživanje
Najbolje je koristiti neku slađu čokoladu, ili kakaovu ploču umjesto gorke crne čokolade.