SASTOJCI
BISKVIT
6 bjelanjaka
8 kašika(punih) šećera
8 kašika (punih) brašna
4 kašike(pune) sjeckanih oraha
1 mala kašikica kakaa
KREMA OD BANANA
5 dl mlijeka
3 banane
5 kašika šećera
3 kašike (vrhom pune) gustina
KREMA OD VANILIJE
5 dl mlijeka
BISKVIT
6 bjelanjaka
8 kašika(punih) šećera
8 kašika (punih) brašna
4 kašike(pune) sjeckanih oraha
1 mala kašikica kakaa
KREMA OD BANANA
5 dl mlijeka
3 banane
5 kašika šećera
3 kašike (vrhom pune) gustina
KREMA OD VANILIJE
5 dl mlijeka
1 vrećica praška za puding od vanilije
2 kašike (vrhom pune) gustina
6 kašika šećera
300 ml vrhnja za šlag
ZA UKRAŠAVANJE
200 ml vrhnja za šlag
kokosovo brašno
strugotine bijele čokolade
6 kašika šećera
300 ml vrhnja za šlag
ZA UKRAŠAVANJE
200 ml vrhnja za šlag
kokosovo brašno
strugotine bijele čokolade
PRIPREMA
BISKVIT
BISKVIT
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i dodati šećer pa mutiti još toliko da se šećer rastopi. Dodati brašno, kakao i orahe i lagano umiješati u smjesu. Istresti u namašćen i brašnom posut duboki lim dimenzija 24 x36 i peći na 150 stepeni 50 minuta.
KREMA OD BANANA
KREMA OD BANANA
Banane isjeći na kolutove i staviti u mlijeko i neka zakuha. Prethodno od mlijeka oduzeti 1 dl i u njemu razmutiti gustin i šećer pa skuhati kremu neprestano miješajući da se banane i gustin povežu.
KREMA OD VANILIJE
U malo mlijeka razmutiti prašak za puding ,gustin i šećer. Ostatak staviti na vatru i kada zakuha umiješati ovu smjesu i kuhati na laganoj vatri da postane gusto.
Ohlađenoj kremi dodati umućeno vrhnje za šlag. Dobro umutiti da se dobije fina krema bez grudvica. Kada je biskvit gotov malo ga ohladiti i premazati kremom od banana (koja može biti i mlaka) i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Na tako ohlađeno ide krema od vanilije pa umućeno vrhnje za šlag. Po želji kolač posuti kokosovim brašnom i rendanom bijelom čokladom.
KREMA OD VANILIJE
U malo mlijeka razmutiti prašak za puding ,gustin i šećer. Ostatak staviti na vatru i kada zakuha umiješati ovu smjesu i kuhati na laganoj vatri da postane gusto.
Ohlađenoj kremi dodati umućeno vrhnje za šlag. Dobro umutiti da se dobije fina krema bez grudvica. Kada je biskvit gotov malo ga ohladiti i premazati kremom od banana (koja može biti i mlaka) i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Na tako ohlađeno ide krema od vanilije pa umućeno vrhnje za šlag. Po želji kolač posuti kokosovim brašnom i rendanom bijelom čokladom.