Sastojci
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera
Priprema
1.
Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.
2.
Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
3.
1.
Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.
2.
Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
3.
Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.